Agenda                                                                                                                                                      Geweest

 

Waterlandse Harmonie - Groot Koper Dag

31 maart 2019

Met workshops van

Perry Hoogendijk, Nico Schippers, Robbert Vos, Mark Boonstra en Fabian Vos

Schrijf je in!

Speel jij tuba, trombone, euphonium of bariton, dan heb je nu een unieke kans om les te krijgen van de beste spelers en docenten van Nederland: solotubaïst Perry Hoogendijk van het Koninklijk Concertgebouworkest, trombonist Nico Schippers eveneens van het Koninklijk Concertgebouworkest en euphoniumspeler Robbert Vos van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Kinderen kunnen aan de slag met mister pBone Mark Boonstra en beginners en herintreders met trombonist/euphoniumspeler Fabian Vos.

Op 31 maart vanaf 10 uur organiseert de Waterlandse Harmonie een dag met workshops, ensembles, lessen en een spetterend eindconcert met solisten in Amsterdam Noord.

Muzikanten vanaf B niveau HaFaBra kunnen zich opgeven voor het dagprogramma voor tuba’s, trombones en euphoniums met technieklessen in de ochtend, een gezamenlijke lunch en ensembleklassen in de middag. Daarin spelen de tuba’s met Perry Hoogendijk en de trombones en euphoniums samen met Nico Schippers en Robbert Vos.

Kinderen die nieuwsgierig zijn naar de trombone kunnen in de middag meedoen met de pBoneworkshop van Mark Boonstra. Een pBone is een lichtgewicht plastic trombone.
`s Middags geeft ook Fabian Vos een algemene workshop voor grootkoperspelers die nog niet zo lang spelen of weer opnieuw willen beginnen.

Na de workshops en ensembleklassen repeteren de solisten met de Waterlandse Harmonie en is er tevens een tutti repetitie met alle deelnemers. In dit blok is er (beperkt) mogelijkheid om een korte individuele les aan te vragen bij één van de docenten. Dus heb je een vraag die je graag met hen wil bespreken: dit is je kans!

Om 17:00 uur sluiten we de dag af met een gezamenlijk concert. De Waterlandse Harmonie speelt met de solisten en alle deelnemers. De tuba- en de trombone/euphonium-ensembles spelen een stuk en ook de pBones laten van zich horen!

Locatie SvPO , Meeuwenlaan 134, 1022 AM Amsterdam
Goed bereikbaar met openbaar vervoer – metrohalte Noorderpark

Kosten 20 euro voor de hele dag incl. lunch (15 euro met Stadspas/CJP of onder 18)
Alleen de middag 10 euro ( 5 euro met Stadspas/CJP of onder 18)

Aanmelden kan via de knop bovenaan deze email, via de website www.waterlandseharmonie.nl of via onze Facebook pagina, Waterlandse Harmonie.

Perry Hoogendijk

Perry Hoogendijk begon op 9-jarige leeftijd euphonium te spelen en kreeg de eerste lessen van zijn vader. Op 14 jarige leeftijd stapte hij over op de bastuba. Na zijn studie aan het conservatorium in Hilversum volgde een voorspoedige carrière. In 2004 werd hij aangenomen als solo tubaïst bij het Concertgebouworkest en als docent bij het Amsterdams Conservatorium.

Perry Hoogendijk zet zich in voor het ontwikkelen van nieuw repertoire voor tuba. In 2013 verscheen zijn cd Quicksilver, met nieuwe werken voor tuba solo begeleid door diverse HaFaBra-ensembles.

 

Nico Schippers

Nico Schippers begon op 7-jarige leeftijd bij muziekvereniging, ‘Wilhelmina Glanerbrug’ op de tenortuba. Jarenlang kreeg hij les van zijn opa. Later studeerde Nico aan de conservatoria van Enschede, Rotterdam en Lyon en speelde o.a.  in het Nationaal Jeugd Orkest. Sinds 2004 is hij trombonist bij het Koninklijk Concertgebouworkest.
Contact met de jongste generatie talenten en het overbrengen van zijn kennis en ervaring motiveerde hem om in 2016 artistiek leider van de Jonge Blazers Nederland te worden. Sinds januari 2018 is hij dirigent van alle ensembles van de Jonge Strijkers & Blazers Nederland.

Robbert Vos

Robbert Vos begon op 8-jarige leeftijd op de bugel. Later stapte hij over op euphonium en ging spelen bij de Fanfare Hartog uit Oss. Hij studeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg zowel de richting uitvoerend musicus als directie Hafabra. Op dit moment speelt hij bij de Koninklijke Marinierskapel en de brassband Schoonhoven. Ook Robbert Vos is een pelitbezorger voor nieuw repertoire. In 2107 verscheen zijn solo-cd VOX waarop diverse nieuwe composities voor solo euphonium met HaFaBra orkesten staan.

Mark Boonstra / mr. pBone

Mark Boonstra is professioneel bastrombonist bij Philharmonie Zuidnederland en het New Trombone Collective. Hij heeft een eigen lespraktijk voor trombonisten van jong tot oud. Hij geeft didactische lessen aan het Codarts in Rotterdam en hoofdvaklessen trombone aan Fontys Hogescholen in Tilburg.
Sinds het Internationaal Trombone Festival, Slide Factory 2013, trekt Mark door het hele land als mr pBone. Zijn missie: kinderen en volwassenen laten ervaren hoe leuk het is samen muziek te maken.

Fabian Vos

Fabian Vos is begonnen met trombonelessen toen hij 8 jaar was. In 2011 ging hij studeren  aan het Rotterdams conservatorium bij Alexander Verbeek en Brandt Attema. Zijn vervolgstudie heeft hij voortgezet aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jörgen van Rijen, Pierre Volders, Remko de Jager en Ben van Dijk.  Naast zijn studie is Fabian actief als koperdocent en speelt hij mee in diverse orkesten.

Facebook

Website

Email

YouTube

Deel

Tweet

Stuur door

Voor vragen kunt u mailen naar:
waterlandseharmonie@live.nl

 

volg ons op facebook

beluister ons op youtube